گزارشها و اخبار منتشره نشان میدهد که هنوز هیچ قطعیتی در کارآیی واکسن ساخته شده توسط شرکت "فایزر و بیونتک" وجود ندارد؛ تاکنون ۳ نفر از دریافتکنندگان واکسن این شرکت به طور ناگهانی جان خود را از دست دادهاند!
به گزارش گلستان ما، از زمان ساخت و آزمایش واکسنهای کرونا در جهان، تردیدهایی مبنی بر عدم کارآیی قطعی واکسنهای ساخته شده، ایجاد شده حتی در این بین بعد از واکسیناسیون سراسری در برخی از کشورهای جهان، مشکلاتی برای دریافتکنندگان این واکسنها ایجاد شده که هنوز به طور قطع در مورد آنها صحبت نشده است.
یکی از واکسنهایی که در جهان ساخته شده و مورد استفاده محدود در برخی از کشورها نیز قرار گرفته، واکسن "فایزر بیونتک" است؛ این واکسن توسط شرکت آمریکایی داروسازی "فایزر" با همکاری شرکت داروسازی آلمانی "بیونتک" ساخته شده است و هماکنون در آمریکا و برخی از نقاط جهان تزریق میشود.
با وجود دلگرمیهای ایجاد شده و تبلیغات انجام شده بعد از ساخت این واکسن در جهان اما از همین ابتدای کار موانع و عوارضهایی برای تزریقکنندگان این واکسن به وجود آمده است.
یکی از موانعی که بر سر راه کشورهای جهان برای دریافت این واکسن قرار دارد، مسئله میزان تولیدات و شرایط انتقال و نگهداری این واکسن است؛ از همان ابتدای کار مسئولان دو شرکت سازنده واکسن بیان کردند که به دلیل ساختار و ویژگیهای ساخته شده، شرایط انتقال و نگهداری واکسن بسیار خاص است؛ این واکسن باید در منفی 70 درجه سانتیگراد (منفی 94 درجه فارنهایت) نگهداری شود که باعث بروز مشکلات برای برخی از کشورها شده است.
کمبود فریزرهای مجهز برای نگهداری از واکسن فایزر همچنین گران بودن این فریزرها، کار را برای درخواستکنندگان سخت میکند؛ طبق برآوردهای انجام شده، هزینه یک عدد از این فریزرهای مجهز حدود 20 هزار دلار است و همچنین از لحاظ زمانی به مدت 6 هفته برای ساخت آنها وقت نیاز است!
این موارد، تنها اشکالات خرید واکسن فایزر نیست؛ مسئله مهمتر این است که هنوز قطعیت حداکثری نسبت به کارآیی این واکسن ساخته شده وجود ندارد و عوارض و پیامدهای ایجاد شده در برخی از دریافتکنندگان باعث شده تا تردیدهایی نسبت به واکسن این شرکت به وجود آید.
در همان ابتدای کار و پس از آزمایشهای بالینی حداقلی در آمریکا، مسئولان شرکتهای داروسازی فایزر و بیونتک مدعی شدند که کارآیی واکسن ساخته شده بیش از 90 درصد است اما هنوز هیچ قطعیتی در این باره وجود ندارد و باید آزمایشهای وسیعتری صورت گیرد؛ علاوه بر آن بسیاری از متخصصان پزشکی هشدار دادند که این واکسن هنوز تائیده سازمان جهانی بهداشت را کسب نکرده و کارآیی آن اثبات نشده است!
نکتهی قابل توجه دیگر عوارض جانبی این واکسن و پیامدهای ایجاد شده در برخی از دریافتکنندگان آن است؛ طبق دادههای اولیه و گفته مقامات شرکت فایزر، عوارض جانبی واکسن کووید19 شباهت زیادی به عوارض جانبی واکسن آنفلوآنزا دارد اما شدت آنها بیشتر است؛ در بیانیه منتشر شده توسط شرکت سازنده عوارضی از قبیل دردهای عضلانی، درد در محل تزریق، تب شدید و همچنین بروز عوارض آلژیک در برخی از دریافتکنندگان است.
در فاز سوم آزمایشهای بالینی در آمریکا، چهار نفر از داوطلبان دچار فلج موقت صورت (موسوم به فلج بلز) شدند که در همان ابتدا مورد انتقاد سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفت؛ با این وجود برخی از پزشکان و متخصصان آمریکایی مدعی شدند که هنوز بروز این حادثه بر اثر تزریق واکسن تائید نشده است و باید آزمایشهای گستردهتری انجام شود؛ با این حال نگرانیهایی را در مورد استفاده از این واکسن در پی داشته است.
همچنین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در آمریکا در تاریخ 20 دسامبر اعلام کرد که 6 نفر از 270 هزار نفر در این کشور که با واکسن فایزر ـ بیونتک علیه ابتلا به ویروس کرونا واکسینه شدهاند، دچار واکنشهای آلرژیک شدید شدهاند و زندگی عادی آنها مختل شده است.
در نخستین گروه 215 هزار نفری که در آمریکا واکسینه شدهاند در درصدی از آنها، مشکلاتی بروز کرده که مانع انجام فعالیتهای عادی آنها شده یا نیاز به درمان داشتهاند.
در این بین نیز برخی از گزارشات حکایت از ابتلای دریافتکنندگان دوز نخست واکسن دارد؛ در یکی از گزارشهایی منتشر شده توسط پایگاه خبری "abc news"، بیان شد که یکی از پرستاران بخش اورژانس در "سندیهگو" آمریکا، 8 روز پس از دریافت واکسن شرکت فایزر به کرونا مبتلا شده است همچنین برخی از پایگاههای خبری اعلام کردند که در فلسطین اشغالی 240 اسرائیلی بلافاصله پس از دریافت واکسن، کرونا مثبت تشخیص داده شده و ناقل ویروس هستند! این معضل نیز در ایتالیا و مکزیک مشاهده شده و برخی از افراد پس از دریافت دوز نخست واکسن به کووید19 مبتلا شدهاند.
متخصصان در این مورد بیان داشتند که باید واکسن در دو مرحله تزریق شود تا کارآیی و مصونیت لازم را داشته باشد؛ با توجه به گفته متخصصان این امکان وجود دارد که بعد از دریافت دوز نخست تا دریافت دوز دوم، افراد به ویروس کرونا مبتلا شوند؛ این نکته باعث شده است تا نگرانیهایی نیز مبنی بر کارآیی واکسن بعد از دریافت دوز دوم ایجاد شود.
اما در این بین، شوکی بزرگ در هفته اخیر باعث نگرانهای گستردهتری نسبت به کارآیی واکسن فایزر شده است؛ یک پیامد نگرانکنندهای که در هفته اخیر رخ داده است، مرگ احتمالی 3 نفر بر اثر دریافت واکسن فایزر است!
رسانههای پرتغالی هفته اخیر اعلام کردند که یک کارمند بخش بهداشتی در این کشور 48 ساعت پس از دریافت واکسن کرونای "فایزر" جان خود را از دست داده است و هنوز علت دقیق فوت این کارمند 41 ساله مشخص نشده است؛ همچنین امروز 6 ژانویه رسانههای نروژی در خبری اعلام کردند که 2 نفر از ساکنان خانه سالمندان در این کشور به طور ناگهانی پس از دریافت واکسن کرونای فایزر، جان خود را از دست دادند؛ «اشتاینر مادسن» مدیر پزشکی آژانس دارویی نروژ در بیانیهای اعلام کرد: «ما باید ارزیابی کنیم که آیا واکسن منجر به مرگ شده و یا اینکه حادثهای بوده که بلافاصله پس از واکسیناسیون اتفاق افتاده است.»
این قبیل گزارشها و اخبار منتشر شده در جهان بر میزان نگرانی و تردیدها درباره واکسن شرکت "فایزر" افزوده است؛ بروز عوارض جانبی شدید، ابتلای دریافت کنندگان واکسن به کرونا و مرگ ناگهانی 3 نفر پس از تزریق باعث شده تا کارآیی قطعی این واکسن ساخته شده مورد تردید جدی قرار گیرد؛ هنوز آزمایشهای گستردهتری باید صورت بگیرد تا میزان قطعیت کارآیی واکسن نشان داده شود.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد